3
märts
Off

Lumetorm 2006 pressiteade nr. 1

Offroad võistlus „Lumetorm 2006”

PRESSITEADE

Juba kuuendat aastat järjest algab eesti offroad sportlaste võistlusaasta talvise orienteerumisvõistlusega Lumetorm. Tänavune offroad võistlus Lumetorm 2006 toimub jaanuari viimasel nädalavahetusel – 27.01.- 29.01. ja peale möödunudaastast kõrvalepõiget Ida-Virumaa tööstusmaastikule sedakorda taas Lõuna-Eestis, Valgamaa mägedes-orgudes. Võistluse keskuseks on Linna küla, Helme vallas Valgamaal.


Võistlus „Lumetorm 2006” juhatab sisse Eesti 4×4 Karikasarja ja samuti ka Baltimere äärsete maade 4×4 offroad karikasarja „2006 Baltic Sea 4×4 Offroad Cup”. Tänu võistluse kuulumisele rahvusvahelisse võistluskalendrisse on oodata võistlejaid ka Lätist, Leedust, Soomest ja Venemaalt. Võistluse peakorraldaja on hr. Vaiko Pütsepp, peakohtunik hr. Margus Mikk ja zhürii esimees on maailmakuulsa „Ladoga Offroad Trophy” peakorraldaja hr. Juri Ovchinnikov Venemaalt.


Võisteldakse 5 masinaklassis, millest neli on erineva ettevalmistusega autod võistlusklassidest TR1, TR2, TR3 ja 4×4 vabaklass ning lisaks veel ATV-d. Võistlusklasside TR1, TR2 ja TR3 autod peavad vastama väga rangetele reeglitele ja neid loetakse sportklassideks. Samas 4×4 vabaklass on mõeldud neile, kes ei tule mitte niivõrd võistlema ja konkurentidega mõõtu võtma, kui pigem ennast ja oma autot proovile panema, seega on 4×4 vabaklassile kehtestatud ka vabamad tehnilised reeglid. Kokku oodatakse võistlema 50-60 autot ja ATV-d.


Võistlus „Lumetorm 2006” on kavandatud 5 etapilisena, sisaldades endas 2 orienteerumisetappi, 2 sprindi etappi ja 1 täpsussõidu etapi. Võistlus algab reedel, 27.01. pealelõunal vaatemängulise publikukatsega, kus võistlejad peavad läbima aja peale publikule hästi jälgitava keerulise ning suurt sõidumeisterlikkust nõudva raja. Seejärel suundutakse avamaastikule laialipuistatud kontrollpunkte otsima, abiks kaardid-kompassid, GPS navigatsiooniseadmed ja sülearvutid. Peale mitmetunnise orienteerumisetapi läbimist saavad võistlejad tunnikese puhkuseks ja peavad seejärel suunduma veelgi raskemale öisele orienteerumisetapile. Peale öise orienteerumise lõpetamist on võistlejail veidi aega kosumiseks ja autode tankimiseks ning seejärel siirdutakse laupäeva keskpäeval algavale vaatemängulisele publikukatsele, millele järgneb i-le punktina veel juhtide-kaardilugejate head koostööd nõudev täpsuslõik. Kogu võistlus kestab orienteeruvalt 24 tundi, mis nõuab kõigilt võistlejailt väga head füüsilist ettevalmistust ja masinatelt maksimaalset tehnilist ettevalmistust. Võistluse finish on avatud laupäeva, 28. jaanuari õhtul kella 19.00-ni. Võistluse esialgsed tulemused avaldatakse pühapäeva, 29. jaanuari hommikul, orienteeruvalt 10.00 – 11.00. Võitjate autasustamine toimub pühapäeval 29. jaanuaril orienteeruvalt kell 14.00.


Võistluse täpne ajakava koos täpsete etappide stardi-finishi aegade ja kohtadega avaldatakse kolm päeva enne võistluse algust ja edastatakse ka pressiteatena.


Andres Meesak
EAL 4×4 Alakomitee pressiesindaja
Tel: 50 14711
e-mail: peremees@juminda.com

Lisainfo:
Võistluse „Lumetorm 2006” koduleht